Måndag 26 oktober

Snart är det SUS som gäller

Den 1 januari 2010 kommer universitetssjukhusen i Lund och Malmö slås samman för att bilda Skånes universitetssjukhus. Det föreslog den politiska majoriteten i Region Skåne idag.

De som lagt fram förslaget säger att sammanslagningen kommer att göra den Skånska vården högkvalitativ och konkurrenskraftig. Alla håller inte med om det.

Löderup ska värmas med halm

Om nära en månad kommer delar av Löderup utanför Ystad att värmas med hjälp av Halm. Företagaren Magnus Eriksson har investerat 10 miljoner kronor i ett halmveärmeverk som förhoppningsvis ska kunan försörja 70 procent av Löderups befolkning med värme.

Skräckserier skrämmer lovlediga


Tänd ficklampan och bege dig till fångtornet på Malmö muséer om du vill bli lite skrämd. Idag var det premiär för serieutställningen Dödvatten och många höstlovslediga barn lyste sig fram bland läskiga bilder och skelettgubbar.

Skräckis om girighet på operan

På fredag har en spökhistoria om den ultimata girigheten premiär på Malmöoperans lilla scen. Föreställningen heter ”Allt du äger är mitt” och ensemblen består av så väl barn som professionella skådespelare.