Östra Göinge

Hälften av äldreplatserna drivs privat

Hälften av platserna inom äldreomsorgen i Östra Göinge kommer att skötas av det vårdföretaget Attendo Care. Detta när driften av äldreboendet Lindgården i Broby läggs ut på entreprenad från och med den 1 april nästa år.

Det var i våras politikerna i Östra Göinge beslutade att lägga ut driften av äldreboendet Lindgården i Broby på entreprenad. Nu är upphandlingen klar och uppdraget går till Attendo Care. De 70 platserna på äldreboendet Lindgården är hälften av alla platser som finns inom äldreomsorgen i Östra Göinge. 

– Det är rätt så bra att ha hälften av platserna kvar i kommunens regi så att man kan jämföra verksamheterna och kvalitativt sätta upp dem mot varandra, säger kommunalrådet Tommy Johansson (S). 

Han räknar med att entreprenaden spara ett par miljoner kronor om året till kommunen.  Och de boende på Lindängen ska inte påverkas. 

– Förhoppningsvis ska vi ha kvar den höga kvaliteten, säger Tommy Johansson (S). 

De anställda på äldreboendet får nu välja om de vill följa med och jobba för Attendo care eller vill stanna kvar som anställda i kommunen. 

– Nu kommer jag försöka få reda på så mycket information som möjligt om det företaget för att kunna bestämma mig för om jag följer med eller stannar kvar i kommunen, säger Kenneth Schön som är enhetschef på Lindgården.  

Attendo cares avtal sträcker sig över 5 år.

Karin Wrangborg
karin.wrangborg@sr.se
044-281549