Polisen struntade i jägares larm

Ett jaktlag larmade polisen och försökte sedan stoppa en misstänkt kriminell man att fly genom att låsa en vägbom. Men polisen kom inte, och den misstänkte kunde undkomma. Jägaren själv menar att polisen utsatte honom för fara.

Männen i jaktlaget anade oråd när de upptäckte en bil som kört fast i skogen. Lite tidigare på morgonen hade jägarna diskuterat de inbrott som skett i trakten den senaste tiden. De såg två män som flydde till fots från bilen och ut i skogen. Men en man stannade kvar och försökte få loss bilen.

Jägarna ringde då polisen och kopplades till sambandscentralen i Göteborg där man sa att man skulle skicka en patrull från Karlsborg drygt en mil bort.

– Jag gör ju det här eftersom jag tror att polisen är på väg. Hade jag vet att polisen inte skulle komma hade jag naturligtvis inte gjort det här, säger Peter Yström.

En titt i polisens protokoll från samtalen visar att patrullen inte kallades förrän bilen först lämnat området.

Nu hoppades alltså Peter Yström och de andra att kunna uppehålla mannen eftersom de trodde att polisen var i närheten. Men någon polis såg de aldrig till.

– Det är märkligt, dels att de uttrycker det som att de ska komma och inte gör det, och de hör inte av sig, säger Peter Yström.

Simon Lindmark
simon.lindmark@sr.se