S-kongressen

Hultqvist invald i partiledningen

Borlängepolitikern Peter Hultqvist valdes i morse på S-kongressen tilll suppleant i socialdemokraternas verkställande utskott. Därmed är han en del av partiledningen. Det är första gången som en socialdemokrat från Dalarna nått den positionen.

Peter Hultqvist, 51 år, har suttit i socialdemokratiska partistyrelsen sedan 2001. Nu tar han ytterligare ett steg i den politiska karriären.

Som suppleant i verkställande utskottet ingår Hultqvist nu som en av personerna närmast runt ordföranden Mona Sahlin. Det är i den kretsen som de viktiga politiska belsuten i partiet fattas.

- Det känns hedersamt och ansvarsfullt, kommenterar Peter Hultqvist från kongressen i Älvsjö.

- Det är ett intressant uppdrag som ger en möjlighet att arbeta i den yttersta spetsen av partiet i valet 2010. Det blir den största utmaningen nu, att vinna valet och genomföra alla visioner och beslut som tagits här på kongressen, säger Peter Hultqvist.

Sedan valet till VU blev klart uppvaktades han med blommor från Kommunal, Dalarnas partidistrikt och från partiledaren Mona Sahlin. Han har också fått en mängd SMS och telefonmeddelanden.

- Nu gäller det att leva upp till det här stora förtroendet, konstaterar han.

dalanytt@sr.se