Karlstad

Ett års fängelse för "bussmannen"

Den så kallade bussmannen, som försökt våldta en kvinna på stadsdelen Våxnäs i Karlstad efter en bussresa och sexuellt ofredat en annan kvinna på samma busslinje har idag dömts till fängelse i ett år. Han döms för försökt till sexuellt tvång och även för sexuellt ofredande.

Det var den 31 maj som mannen först antastade en kvinna på bussen och sedan följde efter henne när hon klev av och då försökte förgripa sig på henne.
En annan kvinna som var med på samma buss hörde kvinnans skrik och kom till undsättning.
Det var den kvinnan som sedan i mitten av juli blev antastad av samme man när hon åkte på samma bussline.

Det inträffade uppmärksammades mycket eftersom polisen överlämnat bilder från bussens övervakningskamera till media, och efter det fått in tips av allmänhetern som gjorde att 32-åringen kunde gripas.

Mannen nekar till brott, men tingsrätten stöder sig på bilderna från övervakningskameran, att mannens respass använts de aktuella dagarna och att de båda kvinnorna pekat ut honom.

Eftersom mannen gjort sig skyldig till att allvarligt kränkt de två kvinnornas integritet ska han betala skadestånd till dem.

Kvinnan som var nära att bli våldtagen får 45 000 kronor och vittnet som senare utsattes för sexuellt ofredande tilldöms 10 000.