Örebro

Ingen extrasatsning av kommunen

Örebro kommun gör inga särskilda insatser inför den kommande storhelgen med alla helgons dag, trots att polisen som vi berättat tidigare satsar och sätter in extra resurser då de tror att många ungdomar kommer vara ute och festa. Fältassistenterna kommer vara ute som vanligt men inga extra resurser sätts in.

- Från förra året märkte vi ingen stor skillnad när det var höstlov och halloween, sedan är det möjlig att det är så att det ökar med fester just kring halloween och då får vi vara extra uppmärksamma, säger Hanna Gustafsson som är fältassistent i Örebro.

En gång i månaden är det fler fältassistenter som jobbar och den här helgen är en sådan. Tre fältassistenter kommer att vara i tjänst under fredag och lördag kväll. Det bedömer Annie Wärnelid, gruppledare för fältassistenterna ska räcka.

- Vi kommer att samverka med polisen den här helgen och vi kommer att ha tre personal i tjänst, det har vi bedömt ska räcka och det hoppas jag det ska göra, säger Annie Wärnelid.

Vid storhelger på våren som valborgsmässoafton och skolavslutningar jobbar fler fältassistenter berättar Annie Wärnelid. Då vädret är sämre nu på hösten tror hon att ungdomarna flyttar in och att festerna därför blir svårare att upptäcka.