Nationalstadsparken får hemsida

För att besökare på ett bättre sätt ska kunna ta del av Nationalstadsparken i Stockholm, så har parken efter femton år fått en egen hemsida. Det är länsstyrelsen som står bakom och med hjälp av sajten ska besökare kunna hitta allt från nöjen till naturupplevelser.

– Vi har försökt varva sidan med fakta om parken, om dess historia, om dess naturvärden, om olika besöksmål, men också ge en lite mer lättillgänglig bild av parken genom bildspel och inte minst en film då, säger Pernilla Nordström, utvecklingsledare för Länsstyrelsens arbete med Kungliga Nationalstadsparken.

På hemsidan finns även en interaktiv karta, där det går att söka information genom att klicka på det som är intressant, samt historia och kalendarium. Informationen riktar sig till den vanliga besökaren och tanken är öka parkens dragningskraft, säger Pernilla Nordström

– Vi arbetar ju för att Nationalstadsparken ska bli en naturlig del i Stockholms attraktivitet, man åker till Stockholm, tittar på Gamla stan, tittar på andra saker – man känner också till att här finns det en kunglig nationalstadspark som har ett unikt historiskt landskap och massor med aktiviteter.

Även om parken sträcker sig från Fjäderholmarna till Ullriksdal Sörentorp så för den en lite anonym tillvaro.

– Trots att parken har funnits i femton år, så har den varit ganska okänd för den vanliga invånaren och även för turister, det vill vi ändra på, säger Pernilla Nordström.

Adressen till hemsidan är www.nationalstadsparken.se.

Erik Andersson
erik.andersson@sr.se