Söndagen den 1 november

I söndagens program tittar vi på hur man slussar ut kriminella i samhället efter långa fängelsevistelser. Vi ska träffa Kaj Karlsson, som jobbar på ett s.k. halvvägshem, där fångarna kan bo i slutskedet av sitt straff. Han berättar lite överraskande, att mördarna har den allra bästa prognosen att bli dugliga samhällsmedborgare.

Universitetslektor Leif Höckerstedt berättar att svenska-kunskaperna börjar avta bland de finska eleverna i Finland - och att det inte har inte blivit lättare att prata svenska i Helsingfors utan att bli påhoppad.

I den andra timmen får vi också höra en debatt med bland annat journalisten Kirsi Virtanen, som själv är uppvuxen i Sverige och talar flytande svenska och finska, men håller stenhårt fast i att finlandssvenskarna är både höga i korken och har på tok för många privilegier i Finland.

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Lue lisää toimintatavoistamme.