Bandy

Vetlanda vann premiären

Vetlanda bandyklubb vann premiären i årets elitserie mot regerande mästarna Västerås med 6-5 (3-2).

Västerås tog ledningen på fredagskvällen redan i andra spelminuten men efter ytterligare fem minuter presenterade sig de båda nyförvärven när Andreas Lysell gjorde 1-1 och två minuter senare gjorde Tomas Knutsson 2-1 på straff sedan Johan Löfstedt blivit fälld.

Knutsson var även inblandad i VBK:s tredje mål, ett skott som Västeråsmålvakten tappar och när en back ska rensa undan slår han bollen så att den studsar på Björn Einarsson och i mål, tre minuter för halvtidsvila. Det betydde 3-2.

Dryga sju minuter in i andra halvlek gör Jonas Nilsson, kvällens bäste spelare i Västerås, sitt andra mål. Men härefter har Vetlanda en fin period. Tomas Knutsson gör 4-3, Patrik "PG" Gustafsson gör 5-3 på hörna och därefter gör Johan Löfstedt 6-3.

När det återstår cirka 13 minuter av matchen nätar Västeråsspelaren Victor Engström för andra gången i matchen till 6-4 och sen pressar Västerås på för fullt och får ytterligare ett mål genom Oscar Robertsson i slutminuterna. Men Vetlanda kunde reda upp det hela och hålla stången matchen ut.

Bertil Nilsson
sport.jkpg@sr.se