hällefors

Ny utbildning i Grythyttan?

Inom ett år kan en ny restaurangutbildning vara i gång i Grythyttan. Det är nyanlända personer med restaurangerfarenhet som ska ges möjlighet att vidareutbilda sig i samarbete med den restaurangutbildning som redan finns på orten.

En restaurangutbildning för nyanlända ska leda minskad arbetslöshet särskilt för de som redan har erfarenheter från restaurangvärlden. Redan inom ett år kan aaltså verksamheten vara igång, mycket beroende på om verksamheten får de ekonomiska resurser som Hällefors kommun ansökt om.

Livsmedelshantering, näringslära, ekonomi och yrkessvenska är några av de ingridienser som ska finnas med i utbildningen.
Eleverna ska även få göra praktik och få lära sig saker som uppdukning och gästbemötande. Utbildningen ska ske i nära samarbete med de redan existerande restaurangutbilningarna. Men man ska även ta vara på den kunskap och erfarenhet som eleverna själva har.

Anders Nordlund som är rektor på vuxenskolan i Hällefors tror att utbildningen kommer att leda till fler mer internationella matinfluenser, vilket passar perfekt in i kommunens matprofil.