SM-GULD TILL LINKÖPINGS FC

SM-GULD TILL LINKÖPINGS FC

Linköpings damer är svenska mästare i fotboll. Det är första SM-guldet i fotboll för Linköping.

Pokalen är hemma i Linköping

Det blev förlust i den sista omgången. Örebro vann men det var LFC som var gladast. Till slut så fick de lägga vantarna på SM-bucklan även bokstavligen.


Och på Stora torget i Linköping väntade tusentals Linköpingsbor för att få fira sina Svenska mästare.
Jublet

Många av spelarna i LFC samlades på en krog i centrala Linköping för att följa dramatiken i damallsvenskan under söndagen. Strax före 16 bröt det stora jublet ut.
Dagen efter

LFC vaknade på måndagen som svenska mästare. Men firandet blev kort. På eftermiddagen var det träning igen. Champions League-spel på onsdag och allsvensk avslutning mot Örebro till helgen. Men gratulationerna trillade förstås in.


En som har dubbel anledning att vara nöjd med sin säsong är Leif Eriksson. Han är målvaktstränare både i Svenska mästarna LFC och i nyblivna allsvenska Åtvidaberg.
Guldlaget

Charlotte Rohlin, Jessica Landström, Sofia Lundgren, Caroline Seger... LFC:s guldlag består av många välkända fotbollsprofiler.Säsongen

Det började med seger över Sunnanå med 3-0 i våras. Hur gick det under resten av säsongen?
LFC:s historia

Målet för LFC 2009 slog in. I våras formulerades att klubben skulle vara ett topplag och vara ett av de lag som kan vinna både serie och cupspel. Det blev jackpot.