Borås

Elitskola för blivande företagare

Nu är det klart att Borås får en av de få spetsutbildningarna som nu sätts upp på gymnasier landet runt.  Sven Ericsongymnasiet får en nationell utbildning i entreprenörsskap.

Tonårselever i hela landet kan snart söka till tio gymnasieskolor som fått klartecken för var sin spetsutbildning, program där eleverna läser mer och i högre takt än vanligt.

Spetsutbilningarna kommer finnas på 20 gymnasier runt landet, och tanken är att detta ska vara en specialstutbilning i samarbete med högskolan på orten.

Entreprenörsprogrammet på Sven Ericsongymnasiet kommer nu att köras på prov fram till 2014, och sedan tas beslut om det ska finnas kvar.

– Det betyder mycket för Borås att ha fått möjlighet att driva spetsutbildning, det är ett erkännande och en kvalitetssäkring för alla inblandade” säger utbildningschef Bengt Dufva i ett pressmeddelande.

Entreprenörsprogrammet på Sven Eriksonsgymnasiet i Borås startades år 2000. Eleverna läser  affärsidéutveckling, ekonomi, företagande och internationella kontakter. Eleverna har också sammarbetat med näringslivet och med Högskolan i Borås.

– Det är fanstastiskt både för skolan, för Borås, för högskolan och för näringslivet, säger Maria Gustafsson, rektor på Sven Erikssons gymnasiet.

– Jag tror att en spetsutbildning behövs, säger Maria Gustafsson.