Chatt med Andreas Westman

VSK Bandys tränare Andreas Westman svarade på frågor dagen innan hemmapremiären mot Hammarby.
moderator:Chatten med Andreas Westman börjar om fem minuter.
Foppa:Hur bra är du själv på rören?
Andreas Westman:Helt Ok! Det går inte så snabbt längre och mitt översteg är bättre åt höger!!
Jenny:Knapp förlust mot Vetlanda i premiären, vad förändrar ni för att ta hem första hemmamatchen?
Andreas Westman:Vi gör inga jätteförändringar pga av det utan jobbar på med vår stora plan.
Henrik Dahl:Jag har sett bilder på SAIK:s nya arena och är imponerad. Varför byggde inte VSK en liknande arena? Var finns arenavisionerna?
Andreas Westman:VSK var 2:a i landet att bygga arena. Det är givetvis oxå en kostnadsfråga. SAIK har kikat på de arenorna som finns och tagit det bästa och kostat på den mycket mer.
Bandyentusiast:Finns det ngt negativt med att alltid träna i en hall, då de flesta matcherna på bortaplan spelas utomhus inklusive SM-finalen?
Andreas Westman:Nej inget jag kan komma på!! Det är som natt o dag och kvaliteten blir 100% bättre. Att lira ute bli "exotiskt" i stället och mest kul!
noname:Hur skiljer sig skridskoåkningen mellan hocky och bandy?
Andreas Westman:I hockey är det mer "snabba svängar" och kortare insatser. De har annorlunda slipning på skenorna för att kunna manövrera på mindre ytor. Vi rör oss över större ytor och högre hastigheter. Skridskorna i sig är lika.
Lars:Du är ju gammal lagkamrat med Ted Andersson, hur hänns det att inte ha lika många SM-guld som honom?
Andreas Westman:Jobbigt!!
Lotta:I morse berättade Anders Lif för P4 Västmanlands lyssnare hur han tyckte en perfekt "bandykorv" ska vara: kokt, varm och så ska den vara så saftig att det stänker när man biter i den. Har du några "måsten" när du själv går på bandy? Nån speciell mat, dryck, hejaklacksramsor eller något annat?
Andreas Westman:Anders kan bandy!! Som ramsa är "sassa brassa mandelmassa..." alltid bra;-)
Petter:Om ni kommer till SM-final, vilka vore roligast att möta och varför?
Andreas Westman:Just nu är Sandviken bäst. Därför skulle det vara kul att möta dom. Det är alltid roligt att mäta sig med dom bästa.
Anders Claesson:Som ett lag i Elitserien så blir det ju ganska många och långa resor runt om i landet. Hur gör man för att man inte ska lida för mycket av leda på dessa resor. Är det kanske allsång hela vägen, eller filmvisning eller kanske långa djupblodande taktiska genomgångar av era kommande matcher?
Andreas Westman:Skulle nog säga att du fick alla rätt!! Huvet på spiken. En hel del böcker gås igenom oxå samt att vi lever i datorns tid så många håller sig uppkopplade.
Carl:Hur ska man locka mer publik till matcherna?
Andreas Westman:Man ska vara tydlig med vad man vill ge publiken. Både i spelet och runt omkring i arenorna. Folk ska komma för att dom VILL komma. Helst ser jag att publiken kommer för spelet och upplevelsens skull.
Gunilla:Varför ska jag välja att gå på bandy istället för någon annan sport, förklara tjusningen med bandy?
Andreas Westman:Bandy har en trevlig stämning i sig själv. Både som utövare och som publik har vi en ganska "folklig" atmosfär. Sen är det ju världens snabbaste lagsport där det finns utrymme för lirare samtidigt som lagets förmåga att jobba tillsammans är viktigt. Att kunna se bra prestationer är vanligt i bandy.
Lisa:Vad tycker du om dambandy?
Andreas Westman:Inom dambandyn finns det stora skillnader. De bästa lagen och de bästa spelarna tycker jag håller hög klass. Min känsla är att den stått lite stilla senaste åren.
Kenneth:Tror du det blir tryck på läktaren i morgon?
Andreas Westman:Det verkar som det är stort intresse för matchen. Hammarby förväntas ha några bussar med sig och vår egen klack kommer att vara på plats så det räknar jag med. Förhoppningsvis kommer det många till ABB Arena i morgon.
moderator:Nu stänger chatten om fem minuter.
Stig:Hur ser du på regeländringen som gjordes förra året ang. hörnorna och hur ser du på diskussionen om att spela 3x30min?
Andreas Westman:Jag tycker det är bra med hörnregeln. Däremot gillar jag inte att det bara får ta 5 sek att lägga in hörnan. Har man bara en hörna borde man få tid att göra det bra. Ang. 3x30 så tycker jag att det blir snudd på en annan sport. Jag gillar det inte eftersom vi hela tiden strävar att bli bättre på det vi gör. Vissa sämre tränade lag tjänar på det. Då ser jag hellre att vi stöttar det med bättre träningsformer/träningskultur.
Masen:Blir Victor Engström skyttekung i år?
Andreas Westman:Skulle inte förvåna mig! Den mannen vet man inte vad man har.
P-O:Vem tycker du är elitseriens bästa spelare och du får inte svara en VSK-spelare och vem är VSK:s bästa spelare, du får inte svara att alla är lika viktiga?
Andreas Westman:Magnus Muhre'n i SAIK är alltid bra. Vår bästa spelare är flera!! Kul svar va'? (Jag svarade inte alla).
P-O:Vem tycker du är elitseriens bästa spelare och du får inte svara en VSK-spelare och vem är VSK:s bästa spelare, du får inte svara att alla är lika viktiga?
Andreas Westman:Magnus Muhre'n i SAIK är alltid bra. Vår bästa spelare är flera!! Kul svar va'? (Jag svarade inte alla).
moderator:Nu stänger vi chatten. Vi tackar för alla frågor och Andreas Westman för alla svar.