örebro

Beslut om glashotell dröjer

Det blev inget beslut på tisdagen om bygget av ett glashotell över Rudbeckstunneln i centrala Örebro. Anledningen till det är att det inte fanns tillräckligt med underlag för att fatta ett beslut.

- Beslutet i dag (igår tisdag) blev att vi lyfte ut ärendet för att bereda det ytterligare, säger Inger Högström Westerling, vice ordförande i programnämd samhällsbyggnad och kommunalråd för moderaterna i Örebro.

Nu ska ärendet upp i kommunfullmäktige istället, och Inger Högström Westerling hoppas att ett beslut kan tas där redan i december eller januari. Enligt henne finns det ingen anledning att dröja med beslutet.

Men oppositionen är kritisk mot hur lång tid beslutsprocessen har tagit.

- I grunden är vi positiva till hotellet, däremot är vi kritiska till att man månad efter månad skjuter fram beslutet utan att komma fram med ett planprogram som gör att vi kan göra de ställningstaganden vi måste göra för att ta reda vilka förutsättningar som måste gälla för att bygga hotellet, säger socialdemokraternas oppositionsråd, Jonas Karlsson.

Det är mer än ett år sedan fastighetsägaren Per Johan Behrn berättade att han ville bygga ett hotell. Men han är ändå inte bekymrad över det faktum att det ännu inte finns några tagna beslut. Han ser det snarare som något bra att det nu är kommunfullmäktige som har hand om ärendet.

- Det är ju bara positivt att den högsta instansen i Örebro bestämmer över en sådan viktig sak, besluten som kommer högst uppifrån blir oftast de bästa.