Helsingborg

MUF polisanmäls av nykterister

Moderata ungdomsförbundet har polisanmälts för att det olagligt säljer alkohol till minderåriga i Helsingborg. Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, som gjort anmälan anser att det är ren kriminell verksamhet.

– Vi fick ett tips så vi skickade dit några av våra medlemmar som är under 18 år. De kom in och kunde köpa alkohol utan att visa leg, säger Vidar Aronsson UNF:s förbundsordförande.

Enligt tipsen har det förekommit minst 25 fester under det senaste halvåret i moderata ungdomsförbundets lokaler på Prästgatan i centrala Helsingborg. På festerna finns det många som är under 18 år och vem som helst får köpa sprit.

Ryktet går att verksamheten bedrivs precis som en så kallad svartklubb. Det finns inga tillstånd och ingen kontroll.

– Vi tycker att detta är en brottslig verksamhet. Man kan också köpa rabatthäfte för att få alkoholen ännu billigare. Det är inte bra.

– Jag tycker det är som att locka in små barn i en bil med godis, säger Vidar Aronsson.

Riksdagsman Mats Sander, ordförande för moderata samlingspartiet i Helsingborg reagerar på uppgifterna.

– Jag tycker det är oacceptabelt. Vi står för ordning och reda och ska följa lagstiftningen. MUF har en alkoholpolicy som de är satta att följa. Jag förutsätter att festandet slutar, säger Mats Sander (M).

Det har visat sig att moderata ungdomsförbundet på riksnivå känt till problemen i ett helt år, men det har inte hjälpt. Nu ska en ny styrelse väljas i Helsingborg.

 – Man har valt att inte följa våra riktlinjer. Vi ska se till att festerna upphör från idag, säger Lars Rådér, generalsekreterare hos Moderata ungdomsförbundet.