Sandviken

Rekordhöjning av Sandvikenhyror

Sandvikenhus vill rekordhöja hyrorna i Sandviken med 4,8%. Det är den högsta hyreshöjningen i hela Sverige.

Sandvikenhus kräver nu den högsta hyreshöjningen i Sverige med hela 4,8 procent. Och det är något som kommer att slå hårt mot Sandviken enligt Hyresgästföreningen.

- Definitivt kommer det att bli så att många kommer att välja att flytta ifrån Sandviken och framför allt inte flytta TILL Sandviken, säger Mårten Gulin som är hyresförhandlare på hyresgästföreningen.

Sandvikenhus tror inte på tomma lägenheter
Men att det skulle gå så långt som att lägenheter skulle stå tomma tror inte styrelseordförande Håkan Bengtsson på Sandvikenhus alls på.

- Vi är övertygade om att en hyreshöjning utav den här digniteten påverkar uthyrningsgraden relativt lite. Det är andra faktorer som påverkar mer, säger Håkan Bengtsson.

Lågkonjunkturen har slagit hårt mot Sandviken och de som redan i dag har det kämpigt ekonomiskt kommer att få det ännu svårare när hyrorna rekordhöjs med 4,8 procent, säger Mårten Gulin på hyregästföreningen.

"Inte vår uppgift"
Men styrelseordförande Håkan Bengtsson på Sandvikenhus säger att de inte kan ta ansvar för sina hyresgästers ekonomiska situation.

- Det är inte vår uppgift egentligen. Det finns andra instrument i ett modernt samhälle som har till uppgift att titta på sådana faktorer, men vår uppgift är ju inte den iallafall, säger han.

Emelie Eriksson
emelie.eriksson@sr.se