8/11

Snipp snapp snut så var sagan slut "Du är min man" åker ut

Efter ett par veckor av nedåtgående trend har ödesdagen kommit för Benny Anderssons Orkester och Helen Sjöholm. När juryns röster var räknade klarade sig inte "Du är min man" kvar på listan.

Efter 278 veckor, det vill säga mer än 5 år är sagan slut. "Du är min man" tvingades lämna Svensktoppen.

Vill DU ventilera dina tankar och åsikter, gör det gärna här på sidan.

Folkets röster på stan

Carolina Norén begav sig ut på stan för att få reaktioner och fånga upp folkets röster på stan.

Det var minst sagt blandade känslor som mötte programledaren. En del var lättade medan andra var märkbart ledsna över nyheten.

Veckans program

I veckans program i övrigt; Takida och Christer Sjögren blev veckans nykomlingar på åttonde respektive sjundeplatsen. Christers låt ”Ge oss år tillbaka” är ju skriven av 81-åriga debutanten Marianne Karlsson som också var med i programmet.

- Jag skrev låten efter ett bråk med min son. Sen spelade vi upp den för Bert Karlsson som gillade den och gav den till Christer Sjögren. Det är helt fantastiskt, och nu är jag dessutom med på Svensktoppen!

Utmanarna

Bland veckans utmanare märktes Bo Kaspers Orkester, Fibes oh Fibes samt Amanda Jenssen, som dock var lite orolig över att nu konkurrera med sig själv på listan;

- Även om jag naturligtvis hoppas att det ska gå bra för min nya ”Happyland” så är jag lite orolig för att den ska knuffa bort ”Greetings from Space”. Jag tycker att  Svensktoppen är en så underbar lista där folk inte bara röstar på ny musik utan sina favoriter och ”Greetings from Space” har ju legat på listan i över 39 veckor nu! Tänk om den också fick ligga över ett år på listan!

Konkurrenter i topp

"Greetings from Space" som förresten gick upp till andraplatsen den här veckan med endast Caroline af Ugglas och ”Vi blundar” som konkurrent i toppen. Winnerbäck och Miss Li nu treor med långköraren "Om du lämnade mig nu".

Nytt program, nya utmanare – och kanske nya historiska ögonblick blir det som vanligt nu på söndag 11.03 – hörs då!

/Carolina