Vislanda

Överklagar dom efter Vislandamordet

Åklagaren vill att den 25-årige man som i augusti mördade sin sambo i Vislanda ska dömas till livstids fängelse. Han överklagar därför tingsrättens fällande dom på 12 års fängelse till Göta hovrätt.

Tidigare artiklar:

Paret, en 24-årig kvinna och och en 25-årig man, hade haft problem i sitt förhållande under en längre tid och mannen har i förhör berättat hur en diskussion gick överstyr under morddagen.

Mannen hämtade då en kniv och högg sin sambo två gånger, först i bröstet och sedan i ryggen. Efter det satte han sig på henne och ströp henne.

Morgonen efter väckte han parets två gemensamma barn och tog bussen till Växjö där han gick till polisstationen och angav sig själv.

Mannen dömdes till 12 års fängelse. Straffskalan för mord sträcker sig från 10 år till 18 år eller livstid och åklagaren vill nu att hovrätten ska döma mannen till livstids fängelse. Han menar att händelseförloppet inte har varit kortvarigt och att kvinnan inte haft möjlighet att försvara sig.

Den 25-årige mannen har också överklagat domen via sin advokat. Han vill att hovrätten ska döma honom för dråp och mildra straffet. Det som hände skedde på impuls och gick snabbt menar mannen och handlar inte om ett planlagt mord

Jens Pehrson
jens.pehrson@sr.se