blekinge

Hård debatt om religiös förföljelse

En muslim som vill byta religion till kristendomen kan råka illa ut och riskerar försöljelse. Det påstår Helene Sturefeldt som är präst i Karlskrona stadsförsamling i en debattartikel idag.

I eftermiddags fortsatte debatten med Ahmed Almofti ordförande i islamska informationsföreningen.

– Jag har under den senaste tiden mätt många människor som kommit och berättat för mig om detta. Människor som bor här i stan som har varit muslimer men konverterat till kristendomen. Dom blir förföljda, sa Helene Sturefeldt.

Helene Sturefeldt tog upp flera citat ur koranen som hon menar att förföljelserna stödjer sig på. Men Islamska informationsföreningens ordförande Ahmed Almofti avfärdar citaten.

– Det finns inte i koranen det hon påstår. Vi uppmanar muslimer att följa svenska lagar och regler. Religionen är en privatsak och var och en får följa sin religion så länge det inte strider mot svenska lagar och regler, sa Islamska informationsföreningens ordförande Ahmed Almofti.

Det blev en tidvis hetsk debatt i Sveriges Radio Blekinges program Frekvens, där bland annat Ahmed Almofti sa att han trodde att de personer som berättat för Helene Sturefeldt att de förföljts för att de konverterat till kristendom kunde ha en dold agenda. Personer som säger så för att kunna få uppehållstillstånd.

– Ofta är det personer som fått utvisning som har ett bra skäl att säga att dom har bytt tro, säger Ahmed Almofti.