Fotboll

Hamrén blir ny förbundskapten

Sveriges herrfotbollslandslag har fått en ny förbundskapten. Det blir det norska klubblaget Rosenborgs tränare Erik Hamrén som tar över efter Lars Lagerbäck.

– Jag är väldigt glad, även om jag inte har fått den här känslan som man har när man vinner guld. Den kanske kommer i kväll när jag har fått chansen att hämta mig, sa Erik Hamrén till norska NRK efter beskedet.

Erik Hamrén har det senaste året varit tränare för den norska klubben Rosenborgs BK och kommer att kombinera förbundskaptenjobbet med tränarjobbet fram till slutet av augusti nästa år. Efter det börjar han på heltid som förbundskapten för fotbollslandslaget.

Lars-Åke Lagrell som är ordförande i Svenska Fotbollförbundet tror inte att det blir något problem för Erik Hamrén att kombinera jobben det första året.

– Det går ju bra för att vi har ju dessvärre inga tävlingsmatcher, vi ska ju inte vara med i VM nästa år, så därför så gick den lösningen att genomföra och det var väl det som gjorde att Rosenborg kunde acceptera vårt förslag, säger Lars-Åke Lagrell till Radiosporten.

Lars- Åke Lagrell har stora förhoppningar på att Erik Hamrén blir en bra ledare för landslaget.

– Han säger själv att han tycker ganska lika som den tidigare förbundskaptenen, men att han anser att han vågar lite mera. Om det sen stämmer eller inte, det får jag väl låta var och en avgöra själv, säger Lars-Åke Lagrell.

Matilda Hector
matilda.hector@sr.se