Elitbandy

Seger för Villa över Sandviken

Villa-Lidköping vann hemmapremiären i bandyns elitserie med 8-5 över Sandvikens AIK efter ledning med 3-2 i paus. Publiken runt Isstadion fick se en bra match mellan två bra lag och Villas lagkapten Jesper Bryngelsson bidrog starkt till segern genom att göra fyra mål. Villa har därmed inlett seriespelet med två klara segrar och laget verkar starkt och homogent, vilket lovar gott inför fortsättningen

Matchen inleddes i ett högt tempo med målchanser åt båda håll, men det dröjde 20 minuter innan första målet kom och det gjordes av Jesper Bryngelsson. Sandviken kvitterade men Johan Andersson styrde in 2-1 målet i samband med en hörna. Gästerna kunde på nytt kvittera innan Jesper Bryngelsson slog in en straff efter att Daniel Andersson blivit fälld av SAIK:s målvakt.

Efter en trevande inledning på den andra halvleken kunde Johan Andersson och Jesper Bryngelsson göra ytterligare ett mål var och med 5-2-ledning såg det bra ut för Villa, som dock kom in i en lite sämre perriod och SAIK kunde på kort tid gör två mål och var nästan ifatt. Då trädde Jesper B åter in i handlingen och gjorde sitt fjärde mål på en hörna. Han spelade sedan fram Mattias Nilsson som gjorde 7-4 med cirka fem minuter kvar att spela. Sandviken gjorde ytterligare två mål. Det sista dock i egen bur efter ett märkligt självmål. Målvakten skulle kasta ut bollen och träffade en medspelare och bollen rullade in i egen bur.