Gävle

Norrlands största skivaffär i Gävle

Den tynande affärsgallerian Konturen i Gävle ser ut att få nytt liv.  Inom kort öppnas nämligen där Norrlands största skivbutik. En butik som förväntas locka tillbaka många gamla kunder till affärsgallerian.

Magnus Bergström lade ner sin gamla skivaffär vid Stortorget i Gävle i somras. Butiken ingick då i en radio och TV butik som gick i konkurs.

Nu är det dags igen med en ny skivbutik i gallerian Konturen i Gävle.

 – Det kommer inte att finnas någon butik i Gävle med så mycket skivor i, säger Magnus Bergström som nu håller på för fullt med att sortera skivor i hyllorna i lokalen.

Skivaffären kommer att bli Norrlands största och kommer därmed att slå en butik i Umeå som sedan länge har haft den titeln.

 – Den här kommer att bli mycket större, säger Magnus.

Det kommer att finnas upp emot 20 000 titlar i butiken och musiken sträcker sig från 20-talet och framåt.

Det är kanske djärvt och vågat att starta en ny skivaffär idag med tanke på att så mycket gratismusik laddas ner, men det avskräcker inte Magnus Bergström.

 – Jag har ett bra sortiment, säger han.  

Att starta en ny butik i Gallerian Konturen är också ett vågspel, eftersom gallerian ligger med Gävles mått, lite för långt från torget och flera butiker har också lags ner där tidigare.

Men de butiker som nu finns kvar jublar nu över att Norrlands största skivaffär snart öppnar portarna. Gun Wendin driver ett café i gallerian.

 – Det är bra att det blir lite mer folk här i gallerian, säger hon.

Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se