Torsdag 5 november

Extra kö för vård i Skåne

För att klara vårdgarantin har Region Skåne infört en typ av frivillig kö för patienter som kan tänka sig att vänta längre på operation eller besök hos specialister.

Enligt vårdgarantin ska ingen behöva vänta längre än 90 dagar på rätt vård, vilket landstingen haft svårt att klara av. Men nu visar det sig att Region Skåne haft en extrakö för de personer som frivilligt kan tänka sig att vänta längre.

Hett om varg, mackor och juryjobb

Vargen ska omplaceras. Nej vargen ska skjutas. Det var ett av panelens hetaste ämnen.

Olle Berggren journalist på Kvällsposten och Mia Berg, stilrådgivare kom inte alls överens.

Estoniaprövning i Paris

15 år efter Estonias förlisning kan det nu bli en pröving av katastrofen i en tingsrätt i Paris.

Bakom stämningen står 1 300 anhöriga och överlevande som vill veta vem som bär ansvaret för katastrofen som krävde 852 människoliv.

Kent Härstedt från Helsingborg numera socialdemokratisk politiker var en av de som överlevde Estonia.

Publikvänligare fotboll

Erik Hamrén, tränare i norska Rosenborg, utsågs i går kväll till förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll.

Tom Prahl med stor erfarenhet från allsvensk fotboll, just nu tränare för Trelleborgs FF tror att Hamrén kommer att införa en publikvänligare fotboll med mer passningsspel.


Slut för pinsamma kindpussar

Hur är det egentligen med kindpussen, ska det vara en eller två eller kanske till och med tre pussar och vilken sida börjar man på? Antikexperten Peder Lamm vet det man behöver veta om vett och etikett men just när det gäller kindpussar är det lite knepigt.