Efter Tre torsdagen 5 november

Unesco kräver stopp för konstverk i Höga kusten. I Örnsköldsvik byggs gräddhylla med egen lift. Länets kommuner jobbar för renare restauranger. Så lite fotbollsnytt.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.08: Arga röster från Unesco som inte vill ha landstingets konstrappa i naturreservatet Rotsidan i världsarvet Höga Kusten. Hur resonerade länsstyrelsen som gav dispans till bygget och hur går landstinget vidare? Du hör bland andra Mats De Wahl, konstkonsulent på landstinget och projektledare för konst i Världsarvet.

15.15: Ronald Sjölund, miljöinspektör i Kramfors, berättar mer om hur restaurangerna i Västernorrland ska blir renare. Han har med sig en ny och mycket effektiv smutsmätare. Hur rent är det egentligen vid fikabordet på Sveriges Radio Västernorrland?

15.38: Hemliga jobb temat har kommit till det kanske hemligaste av alla, privatdeckaren. Trenchcoat, neddragen hatt och en fimp på sned, nja, inte riktigt. Oscar Pierrou har träffat en av Västernorrlands få privatsnokar.

15.50: Vem har råd att bo på gräddhyllan? I Örnsköldvik byggs nytt bostadsområde högt över stan, med egen lift och fantastisk utsikt. Men det blir inga billiga pjäser. Lennart Sundwall har besökt byggplatsen.

16.08: Ny studie från Mittuniversitetet om utsatt personal inom äldreomsorgen. Hot och våld hör till vardagen, men var finns stödet och återkopplingen för den personal som drabbas? Lisbeth Kristiansen, universitetslektor i psykiatri med i studion, där vi också hör vårdpersonal och Hans Fälldin, förvaltningschef för vård- och äldreförvaltningen i Sollefteå

17.05: Finska skolan, i dag med knorr på svansen.

17.15: Senaste nytt från fotbollsfronten.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (mikael.b.andersson@sr.se)