Många villaägare besökte mässa

Idag drog årets Hem & Villa-mässa igång på Svenska Mässan i Göteborg - en mässa som lockar besökare som vill renovera eller ändra om i hemmet.

– Vi har precis köpt villa så då passade det alldeles utmärkt att kom en sådan här mässa just nu, säger Lisa Johannesson.

Märks de dåliga tiderna av för er?

- Nej, inte direkt.

– Nej, jag tycker tvärtom istället. När man går till de här stora byggvaruhusen så dräller det ju av folk och grannar som håller på och grejar. Och med rotavdraget så görs det nog rätt mycket nu, säger besökaren Jörgen Larsson.

Så villaägarna mår ganska bra då?

– Jag tror att de mår bra, alltid bra.

Amelie Rönngard är projektledare för mässan:

– Vår typiska målgrupp är framför allt folk från 40- till 65-årsåldern, med utflugna barn eller tonårsbarn. Man bor i villa och har pendlingsavstånd till stan. Man har en god ekonomi i regel, och kan spendera pengar och gör också så, säger hon.

Enligt Rönngard gick försäljningen av utställarplatser trögt i början av året för att ta fart de senaste månaderna. Vad gäller besökare så var det lika många på Stockholmsupplagan av mässan som föregående år - för Göteborg återstår det att se när mässan är slut på söndag.

Jens Rosendahl jobbar på vattenkranstillverkaren Oras, som var en av utställarna. Han märker däremot av en avmattad försäljning:

– När nybyggnationen går ned så märker vi det när vi inte får sälja till alla lägenheter som inte blir av nu då.

Elsa Persson
elsa.persson@sr.se