Fagersta

Full fart på Seco Tools igen

Ungefär 800 kollektivanställda på Seco Tools i Fagersta får gå upp på full tid igen trots lågkonjunkturen. Orsaken är att försäljningen ökat.

– Det är ett hopp om framtiden. Det säger Jim Tiitinen, gruppledare på avsyningen.

 Även klubbordföranden för IF Metall Leif Norrbacka säger att stämningen är bättre i dag än den var i våras då de kollektivanställda gick med på en arbetstidsförkortning för att slippa uppsägningar.

– Det är alltid bra att få gå tillbaka. Vi har tagit en tung period och nu är vi tillbaka till att jobba full tid och det tycker jag är positivt, säger Leif Norrbacka.

Det senaste året har omkring 90 industriarbetare fått lämna företaget på grund av minskad orderingång. Men efter sommaren gick försäljningen upp igen. Ekonomidirektören Patrick Johnson är glad över det.

– Vår bedömning är att våra slutkunder och distributörer är färdiga med sina lagerreduktioner. Då börjar de producera mer och då blir det ett större behov av våra verktyg, säger Patrick Johnson.

Om efterfrågan skulle minska framöver kan arbetsgivaren med en månads varsel låta sina anställda gå ner på deltid igen, men Patrik Johnsson räknar med att efterfrågan ska hålla i sig ett tag till.