9 November 2009

Finaldax i P3 Planet!

Vi gratulerar Berlin som fyller 20 år som enad fri stad! Korren Rebecka Erici flyttar till staden på vinst och förlust. När hon kommer dit kan hon två ord på tyska, har varken lägenhet eller jobb. Hör hennes rapporterar om hur det går.

Och så är det äntligen dags att kora vinnaren i P3 Planets tävling Sjukaste resebilden. Konkurrensen var benhård, bidragen många och slutspurten jämn. Men nu finns det en vinnare!

Vi undersöker också vad som händer när man blir sjuk på resan. Våra Centralasien korrar Andreas Åsander och Joel Hamberg har nått slutet av sin resa genom Uzbekistan och Turkmenistan men då blir Andreas sjuk. Missa inte deras sjukhusbesök i Turkmenistan!

Och i programpunkten Drömmarnas resmål åker vi till Zimbabwe där det varit mycket oroligt men nu börjat lugna ner sig. Susanna Westgren tipsar om nattliv i Harare och safariturer utan en massa andra turister i släptåg.

Veckans restips kommer från en avlägsen och garanterat stressplats plats i Australien.

Månadens korre Hanna MI Jakobson, som cyklar från Vancover i Kanada till Tijuana i Mexiko, tvingas än en gång kasta sina fördomar om amerikanerna i sjön.

Programledare: Joni Söderström Winter