Östersund

Hotell Aston blir lyxlägenheter

Det gamla anrika hotell Aston i centrala Östersund ska byggas om till lägenheter. Huset har stått tomt under minst 10 år. Nu satsar Fastighetsbolaget Akelius nio miljoner kronor för att bygga om hotellet.

Mikael Rånes, regionchef vid fastighetsbolaget Akelius, berättar att de ska göra en varsam renovering för att bålla husets stil, men så klart även få in moderniteten i huset.
Lägenheterna kommer att vara 110 kvadratmeter stora och ha en hyra på 11.000 kronor i månaden. Men han vill inte kalla de för lyslägenheter trots den höga standarden.

- Hyresgästerna kommer att få en helt unik lägenhet med högt i tak, en gammal charm i modern tappning. Öppenspis finns i två av de fyra lägenheterna. Det är ett fantastiskt fint trapphus som saknar motstycke i Östersund, säger Mikael Rånes.

I somras ockuperade ett antal ungdomar det tomma hotellet för att påvisa bostadsbristen i Östersund. Nu blir det fyra stora nya lägenheter i huset och att i stället göra fler men mindre lägenheter, som vore det bästa i den rådande bostadsbristen, har aldrig varit en tanke för bostadbolaget.

- Det är tyvärr omöjligt. Skulle vi göra det skulle vi förstöra hela huset och då går det inte att göra en varsam renovering, säger han.


nyheter.jamtland@sr.se
063-160600