Fredag 6 november

15-åringen släppt men inte fri

Den mordmisstänkte 15-åringen i Vollsjö har efter den sista rättegångsdagen i Ystad nu släppts ur häktet. Istället har han tagits om hand enligt lagen om vård av unga (LVU).

Åklagaren hävdar att all bevisning pekar ut femtonåringen som gärningsman medan försvararen Jörgen Malmunger anser att bevisningen är för dålig för att entydigt styrka åtalet mot hans klient.

Den sista rättegångsdagen innehöll slutpläderingar och diverse kompletterande vittnesförhör. På måndag ska rätten meddela beslut om hur rättsprocessen ska gå vidare.

Nytt och bättre avtal för Carema

Omförhandlat avtal och en stor del av de kostsamma telefonkonsultationerna borta. Det blev i somras följden av att Carema inte blev utlarmade på hembesök i den utsträckning som upphandlingsanbudet förutsatte. Det gjorde att bolaget inte fick de intäkter som förväntats och ett nytt avtal förhandlades fram – ett avtal som gav Carema drygt två miljoner mer än det gamla avtalet. Det tycker inte Region Skånes hälso och sjukvårdsdirektör in alls  är orimligt.

Falskt brev skrämmer boende

Ett falskt brev som sägs komma från MKB Fastghets AB och som dessutom skickats ut på ett brevpapper med Region Skånes välkända logga har skrämt upp de boende på Fridhem i Malmö.

I brevet sägs att områdets egnahem ska ombildas till hyresrätter och att de boende därför erbjuds en chans att sälja innan deras hem ska tvångsinlösas. Men allt är bluff. En organisation som kallar sig Svart Verkstad har skickat ut brevet som ett inlägg och en protest mot den bostadsplitik som de anser är i grunden felaktig. Målet är att det bara ska finnas hyresrätter för människor att bo i och de vill börja med Zlatan Ibrahimovics ombyggda villa på Fridhem.