Söndagen den 8 november

Vi börjar med Sisunyheter på svenska och därefter kommer vi att träffa minister Pär Stenbäck vars memoarer från 70-talet till idag kom ut under hösten. Du får höra några valda citater ur boken och en intervju med Pär Stenbäck under Bok och Biblioteksmässan i Göteborg.

Måndagen den 9 november blir det en temadag i Sveriges skolor om Märkesåret 1809. Tusentals skolor deltar och i Säffle kommuns skolor minns man Sveriges och Finlands gemensamma historia under en hel vecka.

Teaterföreningen Grannfolket har en premiär den 14 november med en pjäs som handlar om Finska kriget för två hundra år sedan. Vi får en förhandsblick till pjäsen från en repetition.

Vi hör också helt färsk finlandssvensk musik. Frida Andersson från Ekenäs har kommit ut med en ny CD-album. Frida var ett par år sedan Sisuradios finlandssvensk sommarpratare.

Under den andra programtimmen:

Först hör vi att Finland håller på att bli fattig på språkkunniga medborgare. Färre och färre elever i Finlands skolor väljer ett tilläggsspråk till sitt skolprogram.

Även Kvanthopp -  ett program om något som du inte visste om förut.

I studion  Veli Raasakka

Journalismimme perustana on uskottavuus ja puolueettomuus. Sveriges Radio on riippumaton poliittisista, uskonnollisista, taloudellisista, julkisista ja yksityisistä intresseistä.
Lue lisää toimintatavoistamme.