Texas

Soldater på Fort Hood hyllas

Vid skottdramat på militärbasen Fort Hood i Texas, då 13 människor sköts ihjäl och 30 skadades, gjorde flera av basens soldater livräddande hjälteinsatser. Mekanikern Jeffrey Pearsal är en av dom som hyllas för sina insatser.

– Jag satt i sin minilastbil utanför det hus där skottlossnignen ägde rum, när jag plötsligt såg en soldat som jag kände igen komma ut med blod över hela uniformen, säger Jeffrey Pearsal.

Han bestämde sig kvickt och drog den blodige plus ytterligare en skadad in i lastbilen för att ta dom till sjukhuset.

Strax därefter kom två av hans kamrater stapplande ut ur huset, blodiga och med svåra skottskador och en av dom hann in i bilen innan Jeffrey körde iväg till sjukhuset.

Med i bilen fanns också Jeffrey Pearsals kollega, som upptäckte att en av de skadade inte hade kommit med och lämnade då bilen och sprang tillbaka för att hjälpa den skadade, medan Jeffrey fortsatte till sjukhuset med de andra.

Samtliga som Jeffrey och kollegan hjälpte är nu utom fara.

– Vissa har kallat mig hjälte, men jag gjorde bara det jobb som jag utbildats att göra för mitt land, säger Jeffrey.

Fort Hood var idag tyst och stilla. Flaggan vajade på halvstång och en tyst minut hölls under eftermiddagen för offren. Den 39-årige gärningsmannens tillstånd är fortfarande stabilt, men han har fortfarande inte hörts av polisen.

Daniel Alling, Fort Hood, Texas
daniel.alling@sr.se