mullsjö

Akut kris för simhall

Bara drygt ett år efter att Mullsjö simhall blev privatägt har företaget Träningsverket MGF AB, som driver anläggningen, stora ekonomiska bekymmer. Samtidigt lägger socialdemokraterna locket på.

Föreningen har inte kunnat betala in hyran dom tre senaste månaderna till kommunen och situationen är akut. Skulden till kommunen är uppe i en halv miljon kronor.

- Det är ju alltid allvarligt när det uppstår något sådant här. Sedan får vi ju göra bedömningarna hur upphandlingen och det här har gått till, säger kommunalrådet Henrik Jansson (M).

Christer Rube (S), kassör i föreningen, vägrar att ställa upp på en bandad intervju, men säger till Nyheterna att man just nu har likviditetsbrist beroende på ett stort tapp av antalet besökare under sommaren. Dessutom stod anläggningen stilla under fem veckor på grund av reparationer vilket haft inverkan på ekonomin. Att dom kraftig höjde entreavgiften till badet har inte skrämt besökarna, menar Christer Rube.

Att frågan är infekterad märker man inte minst när Nyheterna ringer upp andra socialdemokrater i Mullsjö. Ingen av vare sig Kent Oscarsson, Kurt-Roland Svensson eller Anja Berglund, som för övrigt var den enda i kommunfullmäktige som var mot förslaget, vill att uttala sig i ärendet.

I november 2007 beslutade Mullsjö kommun att simhallen inte längre skulle drivas i kommunal regi utan läggas ut på entreprenad på grund av dålig ekonomi.

Efter flera turer blev det Mullsjö gymnastikförening som för drygt ett år sedan valde att via ett nystartat bolag, Träningsverket MGF (Mullsjö gymnastikförening ) AB ta över driften. En av dom drivande i bolaget var socialdemokraten Christer Rube som numera alltså är kassör.

Nu blir det krismöte mellan kommunen och föreningen för att reda ut ekonomin.

Mattias Sundler
mattias.sundler@sr.se