Omgång 12 i serie 1D

Omgång 12 tjuvstartade redan i fredags, då matchen mellan Visby/Roma och Nacka spelades. De båda lagen blev de första som möttes när serien vände. Visby/Roma vann med hela 7-1 mot Nacka.

Det skall bli spännande att se, hur många av lagen som lyckas med att vinna både sin hemmamatch och sin bortamatch.

Det blev tre lag som fick revansch. Det hårdnar mer och mer i tabellen. Mellan placering 2 och 9 skiljer det bara sju poäng. Fyra lag har 19 poäng.

VALLENTUNA – WINGS          2 – 1  (0-0, 0-0, 2-1)

Wings vann det första mötet med 4-1. Wings som startade säsongen så stabilt, är nu inne i period, som de själva på sin hemsida uttrycker på följande sätt ”NATTSVART—FJÄRDE RAKA FÖRLUSTEN.

Vallentuna fick ihop tio poäng under den första delen av serien. Laget har placering 10. Dagens vinst gav ingen bättre placering, men gapet mellan lagen framför blev något mindre.

Här kommer en kort resumé av matchen. Det blev inga mål under de två första perioder. När det gått 44 sekunder tar Wings ledningen med 1-0 genom Viktor Helander. VBK kvitterar till 1-1 drygt tre minuter senare. Det såg länge ut som om det skulle bli 1-1 och förlängning. När det är knappt tre minuter kvar av perioden tar VBK ledningen med 2-1 genom Erik Gilljam.

Det blev en mycket spännande avslutning. De 96 sista sekunderna, när VBK fick en spelare utvisad och Wings tog ut sin målvakt, var det ytterst nära att Wings skulle lyckas kvittera.

Både Läktarexperten och jag fanns på plats. Vi gjorde tillsammans en intervju med både VBK:s tränare och segerskytten. Vi träffade också en trotjänare i VBK. Det är Yngvar Söderström som varit materialförvaltare i klubben i 34 år.

JÄRFÄLLA – HUDDINGE        0 – 6  (0-0, 0-3, 0-3)

I första matchen mellan lagen förlorade Järfälla på bortaplan med 6-0.

I returmötet stretar JHC emot bra och de går över halva matchen innan Huddinge lyckas sätta en puck bakom JHC:s målvakt Linus Hildeby.  

Det kanske hade dröjt ännu länge om inte JHC råkat ut för fyra utvisningar i rad. Det blev en lång period med spel fem mot tre och Filip Björk gör 1-0 i spel 5-3. Tobias Tschöp ökar till 2-0 i spel 5-4. I det läget är JHC så tröttkörda så 3-0 kommer nio sekunder senare.

Mellan 4-0 och 5-0 är det 23 sekunder och när det är dryga sex minuter kvar av matchen sköt Filip Björk 6-0.

Järfälla har inte lyckats göra ett enda mål på två matcher mot Huddinge. 12-0 talar sitt tydliga språk, vad det gäller klasskillnad mellan dessa båda lag.

TRÅNGSUND – BOTKYRKA   0 – 4  (0-1, 0-1, 0-2)

Första mötet mellan dessa båda lag slutade 4-3 till Botkyrka, men då matchen gick till förlängning blev poängfördelningen ett till Trångsund och två till Botkyrka.

Botkyrka gjorde 1-0 i slutet av första perioden. Laget ökar till 2-0 när det gått sex minuter av den andra perioden. Direkt i tredje perioden avgör Johan Lorraine matchen när han gör 3-0.

4-0 gör Botkyrka i tom bur.

Jag ringde upp tränaren i Botkyrka för att gratulera till att laget nu ligger på andra plats i tabellen bara tre poäng efter Huddinge.

LH: Är det Bengt Olsson, som tidigare var tränare i Trångsund jag talar med?

BO: – Ja, det är det, och du skall veta att jag tvekade länge innan tackade ja till jobbet.

LH: Varför då, det har ju gått så bra!

BO:  – Ja, det har det och jag också fått vara med om påverka ett helt nytt sätt att arbeta inom klubben.

LH:  4-0. Var det en rättvis seger?

BO:  – Det tycker jag nog, men det var absolut ingen bra match spelmässigt. Det är starkt av laget att hålla nollan.

LH:  Vågar ni börja tänka på spel i Alettan?

BO:  – Nej, det gör vi ännu inte. Jag talar mycket med laget om att vara ödmjuk. Jag tycker det är viktigt att vi har kul, annars går det inte att träna och spela sex dagar i veckan. Vi har en bra harmoni i laget, så vi får se hur långt det räcker. En bra placering blir det absolut, avslutar Bengt Olsson vårt samtal.

MÄLARHÖJD/B – NYKÖPING   3 – 6  (0-1, 2-4, 1-1)

Första mötet mellan dessa båda lag slutade 8-3 till Nyköping. I returmötet blir det förlust för M/B med 3-6. Summerar jag detta blir det 14-6 till Nyköping.

M/B gör mål men släpper in alldeles för många. Om jag tittar i tabellen så finns det två lag som gjort färre mål och tre lag som gjort ungefär lika många Just nu ser det ut som om laget får svårt att hänga med lagen framför.

Nyköping har nu lyckats klättra upp till plats nummer 5 i tabellen och de ser ut som om laget kommer att fortsätta att klättra.

NYNÄSHAMN – VÄSBY           6 – 4  (0-3, 4-0, 2-1)

Under en period visade Nynäshamn upp ett strålande spel och jag förutspådde att laget skulle kunna bli riktigt bra, om man lyckades spela så i tre perioder.

När det stod 3-0 till Väsby efter den första perioden så tänkte jag att Väsby är för bra för att Nynäshamn skall kunna ta några poäng.

Det stod fortfarande 3-0 till Väsby när halva matchen var spelad.

Då händer något som överraskar mig. På mindre än en minut står det 2-3 och när perioden är slut har Nynäshamn vänt matchen och leder nu med 4-3 där Erik Gustafsson gjort två av målen.

När det har gått sju minuter av den tredje perioden gör Arturs Ozolins sitt andra mål och Nynäshamn är i ledning 5-3.

Väsby reducerar till 5-4 men när laget tar ut sin målvakt göt Nynäshamn 6-4 i tom bur.

372 personer såg matchen. De över 300 som hejar på sitt Nynäshamn, kan stolta gå hem och konstatera att Nynäshamn nu ligger laget på plats 4 i tabellen bara sju poäng efter serieledarna Huddinge.

TABELLEN

OMGÅNG 12
Placering/Lag/Poäng/Målkvot/Match

HUDDINGE              28        43        12
BOTKYRKA              25        6          12
WINGS                   23         6          13
NYNÄSHAMN            21        9          12
NYKÖPING              19        14         12
VISBY/ROMA           19         7         13
VÄSBY                    19         4         12
TRÅNGSUND           19         -7        12
NACKA                   18          6        13
VALLENTUNA           13        -16       12
JÄRFÄLLA                 9         -24       12
MÄLARHÖJDEN/B       5        -31       13

OMGÅNG 13 DEN 11/11:
WINGS - NYNÄSHAMN
NYKÖPING – VALLENTUNA
BOTKYRKA – MÄLARHÖJD/B
HUDDINGE – TRÅNGSUND
NACKA – JÄRFÄLLA
VÄSBY – VISBY/ROMA (15/11)