Callne & co;den här veckan med Mikael Ranggård!

Inifrån-känsla numer med utifrån-perspektiv...det står veckans company Mikael Ranggård för! I början av 2009 - då han gjorde sin debut som gästprogramledare i P4 och gjorde det med sådan bravur att han nu åter är på plats som "favorit i repris" - bodde han i Luleå.

Mitt i livet beslöt han sig för nya vidder och utmaningar och har nu Malmö som arbetsbas, även om banden till Norrbotten finns kvar genom uppdrag, släkt och vänner: och denna veckan handlar uppdraget bland annat om att väcka Norrbotten i P4!

En del av oss i studion baserar sin kunskap om rättsväsendet på TV-serien Lagens Änglar som sändes på 1980-talet. Det är dags att bättra på kunskaperna. Med en advokat som company och en domare som gäst finns alla möjligheter. Ca 7.40 gästas morgonstudion av Benny Wernqvist, en av Sveriges yngsta domare med tingsrätten i Luleå som "hemmaplan". Att det blev just han har f ö inte något samband med att det faktiskt fanns en Benny som var med i Lagens Änglar...:)

Efter halvnio kan vi anlita expertkompentens då det handlar om att klä oss rätt inför vintern, som slagit läger i så gott som hela Norrbotten den här veckan. Anders Linné var tidigare köldexpert i militären, nu är han konsult bland annat åt skidskyttelandslaget, som ska bli ännu bättre på att hålla fingrarna varma och rörliga. Linné är just hemkommen från Finland, där skidskyttarna fortfarande är kvar och tränar. Duger det åt landslaget så duger det åt oss...vi lyssnar och lär!

Ja och så tar vi upp Ranggårds telefontråd...han har på förekommen andledning, som utvecklas i programmet, börjat reflektera över vad en mobilsignal egentligen säger om sin ägare. Vad har du som lyssnar för mobilsignal...och varför just den? Berätta och delta därmed i vår garanterat ovetenskapliga, men intresseväckande mobilundersökning!

Lena-Mikael-David