Efter tre måndagen 9 november

Explosionsrisken stor i Kramfors trots släckt brand. Datainspektionen om vad man får skriva på nätet. Apoteksaffären klar idag. Så telefonväkteri om dialekter.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.05: Brand i Kramfors och explosionsrisken är stor - vår reporter Ulla Öhman är på plats och ger dig senaste nytt.

16.10: Apotek säljs. Bland annat ska Kronans Droghandel ta över flera apotek i länet. Vad blir det för förändringar? Du hör Cecilia Marlow, VD för bolaget.

15.15: Var går gränsen för vad man får skriva på nätet? I dagarna har svenska kyrkan informerat om en dömd man som avtjänat sitt straff för att ha stulit och fört ut kyrkliga klenoder och som frisläpptes nyligen, en organisation namnger dömda pedofiler och polisen publicerar bilder på misstänkta brottslingar. Diskussion med Datainspektionens generaldirektör Göran Gräslund och Kristoffer Gunnartz, vetenskapsjournalist och författare till boken Välkommen till övervakningssamhället.

15.27-16.00: Dialekten i ditt hjärta - ring och säg ditt favoritdialektord: 060-663377. Diskutera med Margareta Svahn, forskningschef på Dialektavdelningen, Institutet för språk och folkminnen i Uppsala och Måna Nilsson, etnolog på Murberget, Länsmuseet Västernorrland. Och vi ringer kanske några kända vänner av medelpadsk och ångermanländsk dialekt. Mitt favoritord är nog "oi"! Vilket är ditt?

16.12: I veckan avslöjades att kvinnor ger massage i Sundsvall av det mer intima slaget. Ska polisen agera? Drabbas massöser som yrkesgrupp? Vad säger bostadsbolaget som hyr ut lägenhetern?

16.22: Nu ska fyra myrar bli blötare. I Sollefteå kommun inklusive Stensjöflon och ett myrområde i Kramfors kommun ska det göras med hjälp av EU-pengar återfå sin ursprungsform som våtmark. Det hela ska ske inom ramen för ett stort projekt där sju län satsar totalt 70 miljoner kronor på att återställa våtmarksmiljöer. (Reporter Stig Edfast)

17.05: Sportpanelen med Pär-Anders Andersson (engagerad i SK Fläsk) och Isabell Lindström i Wildcats (hockey - damer). Om sport med det lilla och stora perspektivet.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (mikael.b.andersson@sr.se)