fotboll

"Äntligen ett Seger-år"

Linköpings och landslagets spelare Caroline Seger fick Diamantbollen på fotbollsgalan.
– Shit, jag är skitnervös fast jag varit här på scenen två gånger redan. Jag vill tacka Linköpings FC för detta fantastiska år, sade Seger.

"Diamantbollen 2009 går till en kreativ och på samma gång hårt arbetande färgsprakande personlighet, som under året vuxit till en spelare av internationellt toppsnitt och blivit tongivande i såväl klubblag och landslag." Så löd juryns motivering.

– I kväll vill jag rikta alla strålkastarljus till min familj, mamma, pappa och syster. Mamma jag vet att du är stolt, ibland undrar jag om det finns något annat ämne än din egen dotter, sade Seger i sitt tacktal och fortsatte:
– Pappa, du har kört mig till alla träningar och matcher när jag var liten. Ni har varit med mig i med- och motgång. Ni är mina förebilder.

Caroline Seger tog också hem priset som årets allsvenska spelare samt årets mittfältare vid fotbollsgalan i Malmö. 

– Det känns underbart, jag ska fira med coca-cola och lägga mig tidigt. Vi är ju elitidrottare, vi håller inte på med annat, sade Seger i TV4 och lockade den partyglada publiken till skratt.

– Vi har en viktig match på onsdag, sade Seger och syftade då på Champions league-matchen mot Duisburg.

Magnus Wikman fick pris som årets damtränare. Mikael Stahre, AIK, blev årets herrtränare.

Klas Ingesson, som drabbades av cancer i maj, var prisutdelare vid galan. Han fick stående ovationer från publiken. Han passade på att rikta ett tack till alla som hört av sig under sjukdomstiden.

– Jag har hittat meningen med livet och meningen med livet är att leva nu. Att njuta just nu, sade Ingesson innan han avslöjade att Caroline Seger utsetts till årets mittfältare.

– Jag kommer sakna Linköpings FC mest, svarade Seger när hon fick frågan vad hon kommer att sakna mest när hon nu blir proffs i USA.

– Till sist vill jag ge alla journalister en gratis-rubrik ikväll; äntligen blev det ett Seger-år.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se