Småföretagare tror på vändning

De västsvenska småföretagarna ser ljust på framtiden. Det visar en småföretagarbarometer, där 4000 bolag med färre än 50 anställda intervjuats i regionen.

Det visar en småföretagarbarometer, där 4000 bolag med färre än 50 anställda intervjuats i regionen.

– De flesta mindre företag som varit med och svarat i den här undersökningen vill gärna tro att det kommit en vändning nu. De ser kanske att det börjar komma in fler beställningar, säger Maria Derner från Företagarna Väst, som tillsammans med Swedbank sammanställt barometern.

– Men vi vill också höja ett varningens finger lite, att den där återhämtningen kanske inte går så fort som man gärna vill tro. 

Derner tror att småföretagarnas uppfinningsrikedom och deras förmåga att vara flexibla har gjort att de klarat av lågkonjunkturen. Företagen har fått bredda sig, jobba med sådant de annars inte hade gjort.

Mekotech i Partille tillverkar verktyg åt bilindustrin. Delägaren Jan Hansson har sen förra året varit tvungna att säga upp 15 personer, men nu ser han vändningen.

– Jag har god tillförsikt. Det har redan börjat vända tycker vi. Mycket mer jobb i omlopp, fler förfrågningar, positiva tankar utifrån. Jag tycker att det går åt rätt håll, säger Jan Hansson.

Vad kommer det betyda för ert företag

– Det kommer betyda mycket. De som jobbar här får säkrare jobb och vi kan så småningom kanske börja återanställa.

Skoob Salihi
skoob.salihi@sr.se