HT Bandy slipper poängavdrag

Uppdaterad 17:25
Nykomlingen i bandyns elitserie Haparanda Tornio slipper poängavdrag för att ha spelat de inledande matcherna med fyra nyförvärv som inte varit spelklara för sin nya klubb. Tävlingskommittén menar att särskilda skäl finns till att det istället ska bli ett bötesbelopp på 30 000 kronor.

Svenska bandyförbundets tävlingskommitté satt i möte på tisdagseftermiddagen och diskuterade fallet att Haparanda Tornio spelat med sammanlagt fyra nyförvärv vars övergångshandlingar inte kommit in till förbundet och därmed inte varit spelklara.

Enligt bestämmelserna kunde resultatet i dessa tre inledande matcher ha ändrats till 5-0-seger för motståndarlaget som straff för misstaget, och HT Bandy skulle då ha blivit av med tre poäng i tabellen.

Men tävlingskommittén, som inte var enig, anser att "särskilda skäl" föreligger och därför ska maximalt bötesbelopp tas ut på 10 000 kronor per match.

– Det finns inget ont uppsåt i Haparandas handlade, utan är endast oprofessionell administrativ hantering, säger Mats Westling i tävlingskommittén

André Pettersson, SR Norrbotten
andre.pettersson@sr.se