Kommunalrådet hade för brått

Tisdag 10 november 2009:
Det gick väl snabbt för Sävsjös kommunalråd, Stefan Gustafsson (KD). I dag fastnade kommunalrådet i en av polisens fartkontroller och mister nu körkortet.

Läs Stefan Gustafssons brev här!

"Idag har jag åkt in i en fartkontroll i Vrigstad och Polisen konstaterade att jag färdats i 58 km/h på en sträcka som har 30 som högsta tillåtna hastighet. Det var dumt! Förseelsen innebär att jag får böter och blir av med körkortet under en till två månader.

Jag vill köra lagligt och har ända sedan jag för 34 år sedan, som 17-åring, tog MC-kort kört prickfritt! I det roliga jobb som jag har nu så vill jag att det ska gå undan och försöker hinna så mycket som möjligt. Det är hela tiden en kamp mot klockan och jag märker att det är lätt hänt att man omedvetet ökar farten.

Jag anstränger mig för att vara en laglydig trafikant men i det här fallet misslyckades jag och det är tråkigt och jag tar därför mitt straff. Jag gläds över att vi nu har en mycket aktiv polisverksamhet i vår kommun och dagens händelse blir för mig en nyttig läxa.

Framöver måste jag bli mer noggrann med hastigheten och försöka att planera min tid bättre så att jag inte hamnar i en stressande tidsnöd.

Jag tycker förstås att detta för mig personligen är en jobbig händelse och eftersom jag är en offentlig person vill jag att ni ska få kunskap om det inträffade och lämnar därför all information jag har på detta sätt skriftligt direkt till er och har i övrigt inga kommentarer.

Med Bästa Hälsningar!

Stefan Gustafsson KS-ordförande Sävsjö"