Timrå-Skellefteå 2-1

Trängt Timrå besegrade Skellefteå

Bottenlaget Timrå har fått segervittring igen - andra raka segern gör att Medelpadslaget kan börja snegla uppåt i tabellen.


Radiosportens Magnus Wahlman tar ut Lagens lirare:
Timrå: Magnus Åkerlund
Skellefteå: David Rundblad

För Skellefteå innebar nederlaget med 1-2 att den fjärde raka förlusten var ett faktum.

Norrlandsmötet mellan två lag som gjort sig kända för att spela en offensiv och fartfylld ishockey blev en överraskande seg tillställning. Båda lagen saknade udden i anfallsspelet, vilket avslöjades i alla numerära lägen.

Det var Skellefteå som började starkast och hade Timrå i gungning i första perioden, men Saik-spelarna lyckades inte överlista Magnus Åkerlund i Timrå-målet.

Det var kanadensisk energi som fick matchen att tända till då Martin Sonnenberg hittade Daniel Corso med en perfekt passning och Corso satte pucken i nät bakom Andreas Hadelöv när endast tio sekunder återstod av första perioden.

Om Timrås ledningsmål kom oväntat så var Skellefteås kvitteringspuck en blixt från klar himmel i dubbel bemärkelse. Timrå dominerade spelet stort i mittperioden.

I slutminuten slängde Tim Erixon iväg en puck från sarghörnet. Pucken studsade in i mål via den helt överrumplade Timråmålvakten Magnus Åkerlunds rygg.

Det var plötsligt nerv i matchen och den tredje perioden bjöd på riktigt bra kamp och dramatik.

Juniorlandslagsmannen Anton Lander kan koras till matchhjälte även om fransmannen Laurent Meunier fick äran för det avgörande målet. Lander slet åt sig pucken och sköt ett snabbt skott som Hadelöv lämnade retur på - Lander slog till direkt på returen som styrdes i mål av Meunier.

Timrå-Skellefteå 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (19.50) Daniel Corso (Fredrik Hynning, Martin Sonnenberg).

Andra perioden: 1-1 (19.34) Tim Erixon (Johan Forsberg).

Tredje perioden: 2-1 (5.42) Laurent Meunier (Anton Lander, Magnus Pääjärvi-Svensson).

Skott: 27-26 (7-10, 13-4, 7-12).
Utv, Timrå: 6x2, 1x10. Skellefteå: 4x2, 1x10.
Domare: Niclas Johansson, Södertälje.
Publik: 4 629.


Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se