Onsdag 11 november

Namninsamling mot hyreshöjning

Hyresgästföreningen  i Sandviken protesterar nu mot Sandvikenhus planer att höja hyrorna med 4.8 procent. Idag så lämnade man över namnlistor med över 1200 underskrifter. Vad säger Hyresgästföreningens ordförande, Bo-Inge Andersson - vad är en rimlig hyreshöjning och hur ser han på möjligheterna att få igenom det?

Vi pratar även med ordförande för Sandvikenhus, Håkan Bengtsson, som idag fick ta emot namlistorna.

Visionresa i Nordanstig

Vad ska det bli av Nordanstigs kommun som ligger inklämd mellan Hudiksvall och Sundsvall? De svaren efterlyser kommunledningen och vill ha hjälp av alla 9256 Invånarna. Nordanstig är en krympande kommun, år 2008 föddes 87 barn här. För dom och alla andra har "visionresan" börjat.

Varsel i Bollnäs

Dagen efter att SNA Europe meddelat att 66 av 149 tjänster ska flyttas till Vitryssland sitter fack och arbetsledning i möte om hur det ska gå till. Vilka delar av produktionen ska flyttas utomlands och vilka stannar i Bollnäs? Vi får kommentarer från facket.

Hur mycket pengar finns att tjäna på att flytta verksamheten till ett låglöneland? Lars Bengtsson är professor på institutionen för teknik och byggd miljö på Högskolan i Gävle och har skrivit ett antal böcker om företagsstrategier, bland annat "Alternativ till outsourcing". Han finns med oss i studion för att svara på frågor om hur effektiva andra utflyttningar varit och i vilka faror som finns.