musikal

Nytt svenskt musikalpris

SJ och Tidskriften Opera har instiftat ett nytt musikalpris.

SJ har sedan en tid tillbaka satsat mycket på att inte bara sälja tågbiljetter utan också hela evenemang där musikalbiljetter och hotellrum ingår. Nu vill man gå ett steg ytterligare för att ge publicitet för musikalföreställningarna runt om i landet.

SJ har tidigare samarbetat med privatteatrarna men nu i höst har man ökat engagemanget genom att köra människor till GöteborgsOperan och Värmlandsoperan.

- Intresset för musikaler växer. Nu är det dags att våra finaste musikalartister uppmärksammas på samma sätt som våra skådespelare, säger Nina Hornewall, försäljningsdirektör på SJ. Tidskriften Opera har sedan tidigare ett operapris, men eftersom man den senaste tiden utökat bevakningen av musikal har man beslutat sig för att satsa på ett musikalpris också.

Prissumman är 25000 kronor och den första pristagaren avslöjas i början av nästa år.

I juryn sitter Anders Berglund, kompositör, kapellmästare, musiker, producent, Peter Schéle, ordförande och ansvarig för public affairs för Konserthuset, Meta Bergqvist, producent, Jan Forsberg, vd för SJ, Nina Hornewall, försäljningsdirektör för SJ, Sören Tranberg, chefredaktör samt Bengt Möller, styrelseledamot, Tidskriften Opera.

Per Feltzin, SR Kulturnytt
per.feltzin@sr.se