ishockey

Boforsseger mot Sundsvall

Bofors tog en säker seger mot Sundsvall med 4-0. Efter en mållös första period med kraftigt spelövertag för Bofors så kom utdelningen i mittenperioden. Laget tog tre viktiga poäng i striden kring playoff-platserna medan Sundsvall har det fortsatt tungt i botten.

Bofors var det starkaste laget i den första perioden, trots att Sundsvall lyfte upp spelet en aning i slutet. Skottstatistiken speglade matchbilden, 13-4 till Bofors. I målprotokollet var det dock jämnt eftersom inget lag lyckades göra mål.

Det tog 18 sekunder i andra perioden innan utdelningen kom, då Bofors Tobias Thermell satte dit 1-0. Peter Wennerström hann även med att göra 2-0 innan perioden var slut.

Sundsvalls Niklas Bröms drog på sig en utvisning i offensiv zon i inledning av sista perioden. Det straffade sig direkt. Kristoffer Näslund var framme på en retur i powerplayspelet och punkterade matchen med sitt 3-0-mål.

Det blev även 4-0 till Bofors när Tobias Lindström sittande vispade till med klubban och pucken på något sätt letade sig in i mål.