The Pirate Bay

Sandryds avregistrerar piratskeppet

Nu kan vem som helst använda Pirate Bay-skeppet igen. Det säger Bengt Wessborg på företaget Sandryds, som ju registrerade varumärket för några dagar sedan.

Läs också:

Sandryds Handels kommer att avregistrera varumärket.

– Vi är nöjda med vad vi uppnått hittills, säger Bengt Wessborg, som är talesperson för Sandryds Handels.

Vad har ni uppnått?

– Vi har fått okej från The Pirate Bay att vi kan sälja mediaspelare med varumärket på.

Sedan företaget Sandryds Handels i Kungsbacka registrerade sjörövarskeppsloggan som sitt varumärke har The Pirate Bay krävt att Patent- och registreringsverket ska ompröva sitt beslut.

P3 Nyheter har fått ut mejlkorrespondensen mellan Pirate Bays Peter Sunde och Sandryds Handels.

Där skriver Peter Sunde att det är smidigast om Sandryds själva avregistrerar rätten till sjörövarskeppet.

Företaget svarade först att man vill samarbeta med The Pirate Bay och att man skulle kunna skapa en win win-situation. I Sandryds svar står också att företaget bara ville kolla om det funkade, och att man inte blev förvånade att det gick med den svenska byråkratin. Brevet avslutas med "Vänliga hälsningar Bengt Rackam den röde."

"Ni har något som inte tillhör er och vill ha kontakt med oss för att 'bolla en idé'. Det är inte direkt något som ställs på lika villkor. Släpp registreringen så bollar vi idéer sen", skriver Peter Sunde tillbaka.

I ett mejl till PRV skriver The Pirate Bays Peter Sunde att företaget registrerat varumärket i ond tro och att de vet att de inte har rätt till loggan. Han kräver att sjörövarskeppet avregistreras.

"De kände till att den inte ägdes eller skapades av dem och de gjorde det för att hamna i en maktposition gentemot The Pirate Bay."

Och nu går alltså Sandryds Handels med på att avregistrera loggan.

Lars-Peter Hielle
lars-peter.hielle@sr.se