
Söndag 22 november
Programledare: Olle Hägg
Belgaren och baronessan
EU fick i veckan sitt nya ledarpar i Herman Van Rompuy som permanent ordförande och Catherine Ashton som EU:s höge representant i utrikes- och säkerhetspolitik. Våra korrespondenter i Europa rapporterar om europeiska reaktioner samt om betydelsen för maktbalansen i Europa.
Europas kungadöme
Inte nog med att EU:s huvudstad ligger i Bryssel, nu har Europa fått en belgisk president. Vad vet vi om detta lilla land och vem är den typiske belgaren. Vår Brysselkorrespondent tecknar ett porträtt på EU:s nya "kungadöme".
Världens största maskin
I skuggan av europeisk storpolitik skriver europeisk forskning historia. På lördag startar den enorma partikelacceleratorn LHC i Cern i Schweiz och forskarna hoppas kunna rekonstrera Big Bang. Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, har varit nere i vetenskapens heligaste rum - tunnlarna i LHC.
Afghanistan i blått
Efter att burkorna i Afghanistan tidigare gick i alla upptänkliga färger. Vår utrikeskommentator Agneta Ramberg har återvänt till sin gamla hemstad Kabul för att konstatera att burkorna i dag är blå.
Livsviktigt toppmöte
Antalet hungriga och undernärda människor i världen väntas i år nå över en miljard. Med detta för ögonen samlades 60 stats- och regeringschefer till toppmöte i veckan. Det blev inga nya pengar för att stoppa hungern, men kanske en nystart för jordbruket i fattiga länder.
Ulrika Knutson är veckans krönikör
Panelen
diskuterar några av veckans intressantaste och viktigaste frågor. Denna vecka med Heidi Avellan, Sydsvenskan, Rebecka Bohlin, Arbetaren, och Göran Greider, Dala-Demokraten
Landsfader Reinfeldt?
Efter ett framgångsrikt ordförandeskap ställer vi frågan om statsminister Fredrik Reinfeldt trots sin ringa ålder kan kvala in under epitetet landsfader eller är landsfädernas tid förbi?
Satir med Public Service
Julmustens hemlighet
Nu fylls butikerna med stora pallar av den bruna brygden. Men vilken är hemligheten med svenskarnas mest populära julhelgsdryck - vi går på jakt efter mustens hjärta och hjärna.
Uppåt för det svenska i Italien
Medan Italien genom sin premiärminister Silvio Berlusconis exempel är på väg att foula ut sig ur den europeiska gemenskapen, finns det italienare som vill träda in i den på allvar genom att vårda sin "inre svensk". Vi har träffat en av dem.
Neråt för det svenska i Finland
Det svenska språket är grundlagsskyddat i Finland, men det håller på att utvecklas till en bestämmelse utan egentligt innehåll rapporterar vår korrespondent. Och det blir allt svårare för finlandssvenskarna att använda sitt eget språk i sitt eget hemland.
Ludvig Rasmusson är kåsör
Producent: Helena Olsson helena.olsson@sr.se