21 kidnappade funna döda i Filippinerna

Uppdaterad: 10:48
Omkring 100 beväpnade män kidnappade omkring 40 personer, bland annat politiker och journalister, i Filippinerna på måndagen. Många av de kidnappade har nu hittats döda.

Bland de kidnappade fanns Esmael Mangundadatu, hustrun till en borgmästare i provinsen som var på väg för att lämna in sin mans kandidatur till guvernörsvalet. Mangundadatu-klanen uppges ha legat i en mångårig fejd med den nuvarande guvernören Andal Ampatuans familj. Ampatuan har enligt polisen en egen privatarmé.

Två advokater och flera lokala journalister ska också ha funnits bland de kidnappade.

Flera av dem har nu hittats ihjälskjutna och den filippinska militären har hittat gruppens fordon och letar nu efter de övriga som fördes bort. Bland de döda fanns 13 kvinnor och åtta män och man befarar att fler kroppar grävts ner.

– Vi har funnit 21 kroppar. Vi letar nu efter de andra här i området, sade militärtalesmannen Alfredo Cayton.

Enligt Cayton hade kidnapparna band till en mäktig lokal politiker. Bland de överfallna fanns politikerns politiska rivaler som var på väg till ett valkontor för att anmäla sin kandidatur inför guvernörsvalet nästa år.

Processen inför valet i maj 2010 inleddes förra veckan. Närmare 18 000 personer har registrerat sig för olika politiska positioner.