Vad gör råttorna här?

För bara ett år sedan kunde jag stoltsera med att jag inte sett en enda råtta i Stockholm City.

Detta var möjligt för att jag helt enkelt inte tittade efter prasslande rörelser längst trottoaren. En talang jag tagit till mig efter år av träning, prasslar det är det en kanin inte en råtta.

Nu är det dock andra tider. I mina ögon kryllar stan av råttor, stora, små, tjocka och ja… i alla storlekar. De är så många att man inte längre kan lotsas som att det regnar när de sveper förbi. På senare tid har jag mött inte en, ej heller två, utan hela tre stycken råttor. Låter kanske löjligt men för mig är det en hord. På en råtta som man ser går det nämligen... nä jag vägrar ta denna siffra i min mun.

Förra veckan såg jag en utanför busshållplatsen vid jobbet, en råtta som var så tjock att den inte kunde springa så den masade sig över vägen ner i kloakerna under trottoaren.

Värst av allt är att jag träffade två av dem utanför min lägenhet tidigare under kvällen. Två små rackare som såg rätt välmående ut.

Aldrig gått i gång på det här med råttfällor. Usch. Hellre går jag omkring och hoppar av rädsla än att jag petar lös en råtta från en kladdig fälla.

Kan dem inte bara hålla sig i kloakerna eller flytta ut på landet till någon idyllisk höskulle någonstans.

Vore väl en fantastiskt bra deal.

/