120 förlorar jobben vid ACB-laminat

091125

Ny stor konkurs i länet, möt äventyraren som ska flyga jorden runt i ett soldrivet luftskepp, hör om snöbristen i Östersund inför tävlingarna i skidskytte nästa vecka och möt en mycket god man - Lyssna!

ACB-laminat i konkurs
Nu är konkursen för ACB Laminat i Brunflo ett faktum. Över 100 anställda blir utan jobben när företagets båda fabriker läggs ner. Ann-Sofie Andersson, kommunalråd i Östersund, gav sin syn på det som händer.

Världscuppremiär för Skidskytte utan snö?
Om en vecka ska det tävlas i Östersund, men var är snön? Går det att hålla tävlingar som det ser ut idag? Kurt Noteby är spårchef för Östersunds världscuptävlingar i skidskytte nästa helg. Just nu arbetar han och ett tjugotal andra frivilliga tillsammans med kommunen för att ställa i ordning världscupspåren på Östersunds skidstadion.

Jorden runt med solens energi
Han var 7 år när han upptäckte ordet "äventyr" och ska nu som första människa flyga jorden runt i ett soldrivet luftskepp. Äventyraren Fredrik Sträng berättar om sitt hittills största äventyr.

God man för att skapa nytt liv
Björn Frisk berättar om varför han blev god man och vårdnadshavare för asylsökande tonåringar, en person som hjälper unga att komma till rätta i det nya landet.