Borås

Fler lärare i Borås nästa år

Det blir fler grundskolelärare i Borås nästa år. Förstärkningen av skolorna klubbades igenom under budgetdebatten i kommunfullmäktige på onsdagskvällen.

Grundskolorna i Borås förstärks med fler lärare i grundskolan under nästa år. Det blev klart under debatten om nästa års budget igår kväll.

Ursprungligen ville den borgerliga majoriteten minska på antalet lärare per elev, men partiet Vägvalet fick sina borgerliga kamrater att tänka om.
Vägvalet ville tvärtom öka antalet lärare med minst 0,2 lärare per 100 elever och skola.

Förslaget gick igenom igår kväll, och innebär i klartext att Borås får ett 20-tal nya lärartjänster som fördelas över kommunens 42 grundskolor under nästa år.

Den borgerliga majoriteten har visat stor enighet när budgeten diskuteras under dagen, och i bara i två fall har man gått med på förslag som initierats av Socialdemokraterna.

Dels att busskorten ska vara lika dyra för boende i centralorten som i ytterkommundelarna, och dels då att lärartätheten ska öka. Socialdemokraterna applåderar nu Vägvalets initiativ.

– Jag ska ge Kerstin (Koivisto, Vägvalet) heder för att hon drev den här frågan. Majoriteten hade sänkt lärartätheten om inte Vägvalet stått upp så rakryggat som man gjort, och det är vi jätteglada för, säger oppositionsrådet Ulf Olsson (S).

Budgetdebatten i Borås kommunfullmäktige avslutas idag torsdag.