Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 49

Måndag 30 november
"Jag kan inte låta bli..."
Anja Kontor i Uppsala

Tisdag 1 december
Fritt
Kjell Peder Johanson i Luleå

Onsdag 2 december
Alltinget i Karlavagnen
Lasse Swahn i Göteborg

Torsdag 3 december
Din fulaste ägodel
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 4 december
Måsten
Lisa Tilling i Norrköping

Måndag 30 november
"Jag kan inte låta bli..."
Har du någon gång tänkt att du skulle sluta med ett visst beteende vid en viss tidpunkt men ändå fortsatt? Har du kanske samlat på dig lite för många kepsar, antika vaser, snäckskal? Eller helt andra föremål? Har du dag ut och dag in, suttit lite för länge framför datorn? Eller är det så att du kanske har givit lite väl mycket kärlek till din partner?

När kände du tt det blev lite för mycket? Och varför? Är det bra att veta var gränsen går? Ring till Anja Kontor i Uppsala ikväll och berätta din historia – för en sak är säker, du kan inte få för mycket Karlavagnen, det lovar vi.

Tisdag 1 december
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som har hänt under dagen. I studion i Luleå väntar Kjell Peder Johanson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post till karlavagnen@sr.se

Onsdag 2 december
Alltinget i Karlavagnen
Kan ge svar på alla dina frågor.
Onsdagarna i Karlavagnen kommer fram till årets slut bjuda på möjligheten att i direktsändning få svar på nästan vilka frågor som helst.

I samtal mellan lyssnarna och vår kunskapspanel från Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola resonerar vi om såväl stora som små frågor.

Ring Lasse Swahn i Göteborg med din undran!
099-110 80 eller maila karlavagnen@sr.se

Torsdag 3 december
Din fulaste ägodel
När Stina för nästan tre år sedan hade rubriken "Din fulaste ägodel" i Karlavagnen, hade hon ingen aning om att ni fått, sparat, ärvt eller helt enkelt köpt så mycket till ert hem som ni faktiskt inte tycker har något som helst estetiskt värde. Därför är det dags för en favorit i repris.

Förra gången fick vi höra historien om den elake tomten, peniskaraffen som "tappades" i golvet och ändå återuppstod, samt de ihopvikbara tofflorna som förvaras i ett etui. Rota runt i vitrinskåp, under sängar, på vinden och i hemliga lådan. Nå, vad har du att bjuda på?

Avslöja dig för Stina Wollter i Uppsala!

Fredag 4 december
Måsten
Vilka måsten har du släppt? Och vilka måsten är fortfarande måsten för dig?
Har du funderat på hur de blev det och om du vill att de ska fortsätta att vara det? Är det verkligen dina egna önskemål som ligger bakom eller försöker du matcha någon annans tankar om hur saker och ting ska vara?
Hur mycket stressar dina måsten dig? Skulle du (rent teoretiskt bara!) kunna släppa några av dem?
I studion i Norrköping väntar Lisa Tilling. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post till karlavagnen@sr.se